♦ vanliga frågor om mens ♦


Kan man skjuta upp mensen?
svar: ja, men bara två veckor. prata med ungdomsmotagningen eller en doktor om du vill göra det.

Kan bindor vara dåliga?
svar: nej ! det abslolut bästa med bindor är att det inte gör någon skada alls till kroppen. Det låter mensen flyta på som vanligt ut ur kroppen istället för när den sugs upp av en tampong innan. En tampong kan suga upp viktig näring i underlivet så man får infektion. Det är jätte ovanligt. Men om du har en tampong i utan att du har mens, eller när det är jätte lite mens så kan det torka ut underlivet. Det leder till dåligt ph-värde. Därför ska man inte ha tampong för länge. Men bindor är helt ofarligt och ingenting man behöver oroa sig för ! När första mensenkommer så rekommenderar jag att använda bindor, för det kan kännas obehagligt och man vill vänja sig vid mensen först. Men man kan absolut använda tamponger också!

Kan man bada med tampong?
svar: ja det kan man! det är det dom flesta som har mens gör om dom ska bada. Men var då noga med att byda direkt innan du hoppar i vattnetn och direkt efter, därför tampongen suger upp mycket vatten och bakterier.

När ska man byta mensskydd?
svar: Om man använder tampong så ska man byte ungefär var 5 timme. Fast det kan variera om du har mycket eller lite mens. Bindor byter man igenomsnitt var 4-5 timme .
såhär gör jag:

Dag 1: Normal tampong, byter var femte timme. Sover även med tampong.

Dag 2: Normal tampong, byter var femte timme. Sover även med tampong.

Dag 3: Pendlar mellan normal och mini, var 6 timmer. Sover även med tampong.

Dag 4: Mini tampong, byter var 6-8 timme. Sover även med tampong.

Dag 5: Trosskydd hela dagen. Sover även med trosskydd.

Dag 6: Nästan inget kvar, slut på den mensveckan.


hur länge har man flytningar innan mensen kommer?

svar: i ungefär två år. Precis innan man får mens kan det komma lite mer flytningar och det kan vara lite bruna flytningar. Det är inte så för alla, men ibland.


är det någon skillnad på always bindor och libresse bindor?

svar: ja det är det faktiskt. Always bindor suger upp blodet i bindan så det inte blir så kladdigt. Medans Libresse bindor låter mensen ''ligga kvar'' på bindna utan att suga upp det, det blir lixom kletigare. Jag rekomenderar Libress för det känns fräschare när det inte bara ligger kvar och kletar på bindan. Men man besätmmer ju helt själv !









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0