♦ ''Sprit, vad är det för skit?'' ♦

SPRIT.. nästan alla föräldrar skrämmer en med vad som kan hända om man dricker sprit. Man kan bli våldtagen, testa droger o.s.v. Till viss del, ja det är klart att det finna en risk . Men så farligt som föräldrarna oftast får det att låta är det inte. Det är farligt såklart, jag menar absolut inte att det är ofarligt. MEN, alla kommer testa någongång så då tänker jag ge några tips...
'
'
1. För att vara säker hur alkohol påverkar dig (om du aldrig druckit), testa dricka litegrann hemma med några kompisar först. Alla blir påverkad på olika sätt, endel behöver bara dricka litegrann för att bli påverkad men en anna kanske behöver dricka mycket. Så testa hemma först!
'
'
2. Om det är första gången du dricker och du är på en fest, drick inte för mycket. Du vet inte hur sprit påverkar dig så drick bara lite, det kan ta ett tag innan du märker någonting. Drick bara lite och ta det lugnt.
'
'
3. Hålla alltid i ditt/ din glas/flaska . Ställ inte ifrån dig det, för någon kan droga dig genom att lägga nånting i din drink. Det kan leda till våldtäckt eller kanske död. Var bara försiktig och håll alltid koll vart du har glaset/flaskan så är det lugnt.
'
'
4. Håll dig nära dina kompisar. Du vill inte komma bort på en stor fest och komma i sällskap med några äldre killar eller liknande. Det kan gå hur som hellst. Så se alltid till att minst ha en kompis med dig.
'
'
5. Vänta så länge som du kan med att börja dricka! det bränner jätte mycket hjärnceller att dricka sprit. Det är absolut inget fel med att vänta med att dricka. låt ingen anna än dig själv bestämma när du är redo för att smaka alkohol.
'
'
6. Akta dig för cider och liknande spritsorter som inte makar alkohol. Det kan vara jätte gott och det smakar nästan ingen alkohol, fast att det är mycket alkohol i. Så då kanske man dricker för mycket. Så ha alltid koll på vad spritprocenten är i alkoholen.



Alkohol finna i många olika drycker. Ren sprit, vin, cider, o.s.v.
Många dricker p.g.a grupptryck. OCH DET ÄR FEL. Om d inte vill dricka, säg det och vägra att göra det.
Ingen ska få bestämma om du vill dricka eller inte.
Tumblr_lujw1sy8wv1qmdjeto1_500_large
Tumblr_lu8234xags1ql23nxo1_500_large
Tumblr_lpfxan1nbv1qlrk5ko1_1280_large_large
Tumblr_luh9l6g1kx1qaaagho1_1280_large

Kommentarer
Postat av: IDAWA

sv: Tyvärr brukar inte jag använda mig av profilbilder, jag brukar ladda upp bilden och lägga den i kodmallen i menyn. Så tyvärr så har jag inget svar på ditt problem :( Önskar att jag visste!

Ha en fin dag!

2011-11-15 @ 08:45:04
URL: http://idawa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0